•   
 muziek

Home sweet home; een virtuele opera

Waar:Online
Toegang:€ 0
Georganiseerd door:Operadagen Rotterdam
Aanmelden:Klik hier
Wanneer:

Omschrijving

Operadagen Rotterdam kan helaas niet doorgaan in de huidige vorm, maar achter de schermen is de organisatie druk bezig met een online community opera. Rotterdamse artiesten werken vanuit huis aan opdrachten die worden samengevoegd in een zesdelige video serie.

Home Sweet Home
Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad in tijden van quarantaine tot leven, dwars door de culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. Honderden Rotterdamse zangers, muzikanten, dansers, beat boxers, spoken word artiesten en beeldend kunstenaars maken samen een online opera over heimwee en verlangen, afstand en thuisgevoel.

Programma
Onder artistieke leiding van choreograaf Rajiv Bhagwanbali, componist Keimpe de Jong en beeldmaker Björn Plooster van OPEN Rotterdam worden alle stijlen en genres samengebracht in een video-opera. Aan het online programma werken verschillende festivalgasten mee waaronder sopraan Claron McFadden, actrice/zangeres Meral Polat, theatermaker Gabby Bakker en acteur Dennis Rudge.

Video serie
De videoreeks start met beelden van een verlaten Rotterdam. Er wordt ingezoomd op waar mensen verblijven en hoe het voor hen voelt om thuis te zitten. Ook wordt  stilgestaan bij de personen die de strijd tegen corona hebben verloren door middel van gebeden uit verschillende talen en culturen. De serie sluit af met een gezamenlijke parade op afstand.

Uitzendingen
Home Sweet Home wordt uitgezonden op de originele festivaldata, van donderdag 21 t/m zaterdag 30 mei via de website van Operadagen Rotterdam en OPEN Rotterdam. Daarnaast wordt ook al het extra videomateriaal uit de productie online gezet, zodat je alle performances kunt beluisteren. Alle afleveringen zijn terug te zien op de website van de operadagen.